Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пържени ябълки:


4 ябълки, 125 г. брашно, 150 мл. ябълков сок, 1 с. л. олио, 1 с. л. захар,
2 яйца, щипка сол, олио за пържене.

Брашното, ябълковият сок, олиото, захарта, яйцата и солта се разбъркват. Ябълките се обелват, изчистват се от семките и се нарязват на по-дебели филийки. Овалват се в сместа и се пържат. Нареждат се в чиния, покрита с хартиен сет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.