Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Печени белени чушки:

месести чушки (сорт капия), за предпочитане червени, сол.


Чушките се почистват от семето, измиват, опичат и обелват. Посоляват се на вкус и се нареждат плътно в буркани, като се притискат, за да не остане въздух. Запечатват се с капачки и се стерилизират 20 минути. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.