Добре дошли Приятели!
Рачел от тиква:
2 кг. тиква, 2 литра вода, 4-5 с. л. вар (хидратна)
за сиропa:
1/2 литър вода, 2 ванилии, 1 кг. захар.
за сиропa:
1/2 литър вода, 2 ванилии, 1 кг. захар.
Тиквата се нарязва на локумчета. Прави се варов разтвор от вода и вар. Тиквата се слага в този разтвор да престои 1-2 часа. След това се изплаква много добре.
Прави се захарен сироп и се залива тиквата. Вари се 15 минути или до сгъстяване.Насипва се в сухи, затоплени буркани от конфитюр. Затваря се херметически с капачки.
Може да се добавят и орехови ядки по желание.
Прави се захарен сироп и се залива тиквата. Вари се 15 минути или до сгъстяване.Насипва се в сухи, затоплени буркани от конфитюр. Затваря се херметически с капачки.
Може да се добавят и орехови ядки по желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар