Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Рачел от тиква:


2 кг. тиква, 2 литра вода, 4-5 с. л. вар (хидратна)
за сиропa:
1/2 литър вода, 2 ванилии, 1 кг. захар.


Тиквата се нарязва на локумчета. Прави се варов разтвор от вода и вар. Тиквата се слага в този разтвор да престои 1-2 часа. След това се изплаква много добре.
  Прави се захарен сироп и се залива тиквата. Вари се 15 минути или до сгъстяване.Насипва се в сухи, затоплени буркани от конфитюр. Затваря се херметически с капачки.
Може да се добавят и орехови ядки по желание.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.