Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Мексиканска салата:


6-7 печени пиперки, 1/2 консерва червен боб , 200г. сладка царевица, 1 глава лук, магданоз.


В купа за салата се нарязва печения пипер и лука. Прибавят се червения боб и царевицата. Магданоза се нарязва на ситно се смесва с останалите продукти. 
Салатеният дресинг се смесва в малък съд до получаване на хомогенна смес. Овкусената салата престоява 10-15 минути в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.