Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Овчарска салата:


3 средни домата, 1 краставица, 2 печени чушки, 1 връзка пресен лук, 150 гр. мариновани гъби, 150 гр. шунка, 100 гр. кашкавал, 100 гр. сирене, 
2 яйца – твърдо сварени, маслини за украса,
магданоз, олио, сол, оцет.


Доматите се нарязват на кубчета, краставицата на полукръгчета, чушката на парченца, шунката на кубчета. Лука също се нарязва и всичко се смесва като 
се добавят и гъбите и нарязания магданоз. Овкусява се с олио,оцет и сол. Отгоре се настъргва сиренето и кашкавала и се украсява с нарязаните яйца и маслините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.