Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Телешко тербелия:


1 кг. телешко месо, 500-600 г. кисело мляко, 5 яйца, 3-4 с.л. брашно,
1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. червен пипер, сол, 3 4 с.л. масло.


Месото се нарязва на хапки, запържва се леко и се сварява. Киселото мляко се слага в тенджера и се разбива с тел като постепенно се прибавя брашното, разбива се отново. После се прибавят яйцата едно по едно и се слага черния пипер. Сместа се слага на огъня като се разрежда с бульона. Кипва и се маха от котлона и се бие още малко. Прибавя се месото, слага се маслото, препържено с червения пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.