Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пилешки шишчета “Якитори” - Япония:


1 кг. бяло пилешко месо, 100 + 200 мл. соев сос, 200 мл. водка,
100 г. кромид лук, 50 мл. сладко десертно вино, 15 г. лют червен пипер.


Месото се нарязва на едри парчета. Приготвя се марината от 100 мл. соев сос, водката, нарязаният на ситно лук и десертното вино. В тази смес се маринова месото в продължение на 1 – 2 часа, след това се набожда на шишчета, които се изпичат на скара. Готовите шишчета се поръсват с червения пипер и се заливат с останалите 200 мл. подгрят соев сос. 
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.