Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Омлет с пресен лук:


2 стръка зелен лук, щипка сол, магданоз, смлян черен пипер, 2 яйца.


Нарязват се на ситно 2 стръка лук. Пържат се с малко сол, като най-напред се слага бялата част на лука, а след това зелената. Прибавят се магданоз и черен пипер. Разбъркват се и се изсипват разбитите и посолени яйца. Омлетът с пресен лук се изпържва и се поднася веднага, прегънат на две.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.