Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Панирани пилешки хапки:


500 г. пилешко филе, 1 бр. яйце4 с.л. кисело мляко, 4 с.л. брашно, 1/4 ч.л. сода, копър, магданоз.

В купичка се разбиват яйцето с киселото мляко, добавят се брашното и содата, накрая ситно нарязаните копър или магданоз. Филето се нарязва на кубчета, овкусява се, потапя се в сместа и се пържи в силно сгорещена мазнина по няколко минути от двете страни.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.