Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Чили кон карне(Мексико):



400 г. телешко месо, 400 г. телешка кайма, 80 г. сварен боб, 80 г. царевица, 80 г. чушки, 300 г. кетчуп, 40 г. кромид, 100 мл. олио, 200 г. тесто за пица; 
За украсата: 
1 люта чушка, 2 моркова, 3 - 4 листа маруля.


Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Добавят се месото и каймата, чушките, царевицата и бобът. Слага се кетчупът и ястието се оставя да се сгъсти на котлона. Тестото за пица се разточва и се полага върху външната страна на голям черпак. Изпържва се във фритюрник. В получилата се кошничка се изсипва месната смес. Върху нея се забожда лютата чушка. Отстрани се украсява с настъргани моркови и ситно нарязана маруля.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.