Добре дошли Приятели!
Рибена чорба:
500 г. прясна риба (сафрид, попчета, паламуд с главата), 600 мл. вода, 1 морков,1 глава кромид лук, 1 домат, сол, 2 яйца, щипка лимонена киселина, магданоз.
Рибата се изчиства и измива добре. 600 мл. вода се слага да заври. Морковът, лукът се нарязват на ситно и се прибавят към кипналата вода. Доматът се нарязва на кубчета и се изсипва при другите зеленчуци. Зеленчуците се варят 20 минути. Прибавя се рибата. Подправя се със сол на вкус. Вари се още 20 минути. Сварената риба се изважда и се обезкостява. Бульонът се застройва с 2 яйца и щипка лимонена киселина. Прибавя се обезкостената риба и магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар