Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пилешка кавърма:


500 г пилешко месо, 2 бр. глави лук2 с.л. доматено пюреолиочерен пипер, сол.


Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Месото се нарязва на средно големи кубчета. В по-дълбок съд се сипва олио и се запържва лукът, след като поомекне се запържва и месото. Преди да се свали от котлона се добавя доматеното пюре, черен пипер и сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.