Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пирожки със сирене:


4 бр. яйца, 500 г. кисело мляко, 1 ч.л. сода за хляб, 350 г. натрошено сирене,
500-600 г. брашно.


Яйцата се разбиват. Прибавя се киселото мляко, в което е сложена содата. Добавя се натрошеното сирене. Разбърква се добре. Прибавя се брашното. Меси се меко тесто, от което се оформят малки пирожки във формата на кебапче - дълги и тънки. Пирожките се пържат в сгорещено олио, като най -добре стават във фритюрник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.