Добре дошли Приятели!
Реване:
Продукти за блата:
4 яйца, 7 с.л. захар, 7 с.л. брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии.
Продукти за сиропа:
Продукти за сиропа:
3 ч.ч. вода, 2 ч.ч. захар, 2 ванилии, .1-2 с.л. лимонов сок.
Приготвяне на блата: Разбиват се яйцата със захарта много добре до побеляване. Прибавя се брашното с бакпулвера с него и ванилията и се доразбива. Изсипва се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и се пече в предварително загрята умерена фурна до златисто.
Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се смесват и се кипват до разтапянето на захарта напълно.Сваля се от котлона и веднага се слагат ванилията и лимоновия сок. Изстиналия напълно блат се надупчва с вилица и се залива с половината от горещия сироп. Веднага се нарязва на парчета и се залива с останалия горещ сироп. Покрива се с кърпа,за да се задуши. След като е готово реването може по желания да се поръси със смлени или счукани ядки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар