Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Реване:


Продукти за блата: 
4 яйца, 7 с.л. захар, 7 с.л. брашно, 1 бакпулвер, 2 ванилии.
Продукти за сиропа: 
3 ч.ч. вода, 2 ч.ч. захар, 2 ванилии, .1-2 с.л. лимонов сок.


Приготвяне на блата: Разбиват се яйцата със захарта много добре до побеляване. Прибавя се брашното с бакпулвера с него и ванилията и се доразбива. Изсипва се в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и се пече в предварително загрята умерена фурна до златисто.
Приготвяне на сиропа: Водата и захарта се смесват и се кипват до разтапянето на захарта напълно.Сваля се от котлона и веднага се слагат ванилията и лимоновия сок. Изстиналия напълно блат се надупчва с вилица и се залива с половината от горещия сироп. Веднага се нарязва на парчета и се залива с останалия горещ сироп. Покрива се с кърпа,за да се задуши. След като е готово реването може по желания да се поръси със смлени или счукани ядки.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.