Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Боб чорба:


0,250 кг. боб, 2 глави лук, 1 морков, 1-2 домата, 1-2 сухи чушки, джоден, магданоз, сол, черен пипер на вкус. 


Изчистваме боба, измиваме го и го заливаме със студена вода. Варим до омекване и добавяме ситно нарязаните лук, морков и сухи чушки. 20 минути след тях пускаме доматите. След свалянето от огъня поръсваме чорбата със ситно нарязаните джоджен и магданоз и едро счукан черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.