Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пилешки дробчета по селски:


700 г пилешки дробчета, 2 глави кромид лук, 3 домата, 3-4 червени чушки, 2 с л зехтин
1 1/2 с л краве масло, сол, магданоз, брашно, прясно мляко.




Пилешките дробчета се почистват, измиват се и се изкисват в прясно мляко 1-2 часа. Изцеждат се хубаво и се подсушават с кухненско руло. Пилешките дробчета се панират в брашно, като се изтърсват от излишното брашно. Изпържват се на 2-3 пъти в сгорещената мазнина. Изваждат се, посоляват се и се оставят върху кухненско руло да се отцедят. След което се поставят в съд с капак. В същият тиган (при необходимост се прибавя мазнина) се изпържва до златист цвят почистеният и нарязан на полумесеци лук. Прибавят се почистените и нарязани на дребно домати и чушки. Сместа се задушава на умерен огън, до изпарение на течността и омекването на зеленчуците.
Порциите се поднасят, като в средата се поставят дробчетата, които се заобикалят със зеленчуковата смес. По желание ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.