Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пълнени картофи:


2-3 кг. големи картофи, 500 гр. гъби (печурки), 250 гр. шунка, 2 глави лук,1 опаковка топено сирене,
1 връзка копър, чубрица, сол, черен пипер.


Картофите се обелват, издълбават, нареждат се в тава и се запичат във фурната под фолио докато поомекнат (200-250 гр.). През това време запържвате лука, шунката и гъбите. Когато добият загар, към тях добавяте топеното сирене с копър на вкус и разбърквате добре. Извадете картофите от фурната и ги напълнете със сместа. Печете така още 10-15 мин., след което ги поръсете с настъргания кашкавал и оставете във фурната докато се разтопи. Поръсете с чубрица и сервирайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.