Добре дошли Приятели!
Пиле Беарнез:
500 г. пилешко филе, 2-3 скилидки чесън, 50-60 мл. бяло вино,
1-2 ч.л. горчица, 50 г. пушено топено сирене, 200 г. готварска сметана
сол, черен пипер и соев сос на вкус.
Филето се нарязва, овкусява се със сол и черен пипер и се задушава в мазнина. Добавя се малко соев сос, бяло вино и нарязаният на ситно чесън. След като е готово, пилешкото се изважда и в същия съд се прибавя сметаната, топеното сирене и горчицата. Разбърква се до получаването на хомогенен сос, към който може да се прибави нарязан на ситно магданоз или розмарин. Със соса се заливат пилешките хапки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар