Добре дошли Приятели!
Патладжан с доматен сос:
2 патладжана, олио за пържене, 5 средно големи домата,
2 супени лъжици олио, сол, 4- 5 скилидки чесън, магданоз.
2 супени лъжици олио, сол, 4- 5 скилидки чесън, магданоз.
Измийте и нарежете патладжаните на тънки парчета по дължина. Посолете ги и ги оставете така за около 30 минути. Измийте ги, за да се изчистят от черната вода, която пускат и от част от солта. Изпържете ги и ги наредете в чиния. Отгоре залейте с доматен сос, който ще приготвите така:
Нарежете доматите на дребни парченца или ги смелете. Сложете ги в дълбок съд и започнете да ги варите, докато намалят обема си с 1/3. Прибавете 2–те лъжици олио и посолете на вкус. Продължете да изварявате доматите още 5 минути, след което овкусете с накълцания чесън. Залейте изпържените патладжани с готовия сос и ги поръсете с нарязан магданоз.
Нарежете доматите на дребни парченца или ги смелете. Сложете ги в дълбок съд и започнете да ги варите, докато намалят обема си с 1/3. Прибавете 2–те лъжици олио и посолете на вкус. Продължете да изварявате доматите още 5 минути, след което овкусете с накълцания чесън. Залейте изпържените патладжани с готовия сос и ги поръсете с нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар