Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Баница с праз:


200 г. сирене, 4 яйца, 3 стръка праз, 1 пакет готови точени кори,
5-6 с. л. олио, газирана вода.


Празът се нарязва на ситно и се запържва за 10 минути в олиото. Сиренето се настъргва на едро ренде, яйцата се разбиват с тел.Корите се разстилат и във всеки лист се слагат по 2-3 лъжици от задушения праз и сиренето. След това се навиват като хармоника и се подреждат в намазнена тавичка.Разбитите яйца се смесват с газираната вода. С тях се залива баницата и се пече 30 минути при температура 180 градуса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.