Добре дошли Приятели!
Агнешка курбан чорба:
1 агнешки врат, 2 домата, 1 връзка пресен лук, 1 зелена чушка, 1 яйце,
1/2 ч. ч. ориз, 5-6 зърна черен пипер, магданоз, джоджен, сол.
1/2 ч. ч. ориз, 5-6 зърна черен пипер, магданоз, джоджен, сол.
Вратът се вари в подсолена вода 30-40 минути. Образувалата се пяна се отстранява и се слагат зърната пипер.Лукът и чушката се нарязват на малки парчета, слагат се при омекналото месо и се варят 15-20 минути. След това се сипва оризът. Разбърква се непрекъснато, за да не залепне за дъното. Доматите се настъргват и се прибавят към чорбата. Когато стане готово, месото се изважда, нарязва се на по-едри парчета и се връща обратно в чорбата. Подправя се с накъсан джоджен .Супата се застройва, като през цедка се изсипва разбитото яйце и се разбърква непрекъснато. Сервира се в купичка и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар