Добре дошли Приятели!
Катино мезе:
500 гр. свинско месо, 250 гр. пресни гъби, 50 мл. зехтин /олио/, 50 гр масло,,2 средно големи глави лук, 1/2 връзка магданоз, 2 с.л. лимонов сок,
2 с.л. червен пипер, черен пипер, сол.
2 с.л. червен пипер, черен пипер, сол.
Измийте месото под течаща студена вода. Почистете от жилите и тлъстините. Нарежете на малки кубчета и задушете в сгорещения зехтин. Когато месото побелее, добавете нарязаните на дребно глави лук. Задушете до прозрачност на лука.
Добавете червения пипер, разбъркайте и след минута залейте с гореща вода до покриване на продуктите. Задушавайте ястието под капак, на тих огън - 30-40 минути. Разтопете маслото и в него за 3-4 минути запържете измитите и нарязани на дребно гъби. Прибавете гъбите към месото, посолете, разбъркайте и оставете още 10 минути на огъня. Сервирайте горещо, като подправете с лимонов сок и прясно смлян черен пипер на вкус. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
Добавете червения пипер, разбъркайте и след минута залейте с гореща вода до покриване на продуктите. Задушавайте ястието под капак, на тих огън - 30-40 минути. Разтопете маслото и в него за 3-4 минути запържете измитите и нарязани на дребно гъби. Прибавете гъбите към месото, посолете, разбъркайте и оставете още 10 минути на огъня. Сервирайте горещо, като подправете с лимонов сок и прясно смлян черен пипер на вкус. Поръсете със ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар