Добре дошли Приятели!
Коприва с ориз:
500 г. коприва, 4-5 стръка зелен лук, 1 връзка магданоз, 1/2 връзка джоджен, 4-5 с.л. олио, 1 ч.ч. ориз, сол.
Нарязаният лук се задушава 1-2 минути в сгорещеното олио, след което се прибавят изчистената, измита и нарязана коприва, магданоза и джоджена. Задушава се няколко минути, добавя се оризът и 2 и 1/2 - 3 ч.ч. топла вода и след като заври, се посолява. Ври на слаб огън докато оризът поеме течността. Ястието може да се сервира и студено. По желание се гарнира с кисело мляко.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар