Добре дошли Приятели!
Кордон Бльо:
4 бр. пилешки гърди, 4 тънки резена шунка или филе,
60 г. сирене Ементал или кашкавал, 1 яйце, 1/2 ч.ч. прясно мляко,
2 ч.ч. галета, брашно, мазнина за пържене.
60 г. сирене Ементал или кашкавал, 1 яйце, 1/2 ч.ч. прясно мляко,
2 ч.ч. галета, брашно, мазнина за пържене.
Почистените от кожата и костите гърди се разпъват и във всяко парче месо се слага по парче сирене, увито в шунка. Месото се увива стегнато, като сиренето остава отвътре. Може да се закрепи с клечки за зъби. След това се овалват в брашно, потапят се в смес от разбитите яйца с прясното мляко и най-накрая се овалват в галета. Запържват се до кафяво в силно сгорещено олио.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар