Добре дошли Приятели!
Сармички от липички:
500 г. кайма, 150 г. ориз, 1 глава лук, 1 ч.л. кимион, 1 връзка копър,
1 връзка магданоз, черен пипер, 50 бр. листа от липа, 1 кг. кисело мляко,
2-3 скилидки чесън.
1 връзка магданоз, черен пипер, 50 бр. листа от липа, 1 кг. кисело мляко,
2-3 скилидки чесън.
Каймата се омесва с добре измития ориз, ситно нарязаните лук, копър и магданоз, кимион, сол и черен пипер на вкус. Сместа се прибира в хладилник за около час да отлежи. В гореща вода се поставят листата от липа. Навиват се стегнати сармички, като се поставя по 1 ч.л. от сместа върху долната (по-грапава) страна на листата. Подреждат се в тенджера, покриват се с чиния и се заливат с топла вода да се покрият. Варят се на тих огън, около 40 минути. Поднасят се с изцеденото кисело мляко, подправено със сол, малко ситно нарязани копър и магданоз и 2-3 скилидки счукан чесън.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар