Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Сиренки:


извара - 250 г.. яйца - 1, захар - 2 с. л., брашно - 2 с.л., сол - 1/4 ч.л., сода - 1/2 ч.л.


Разбърквате яйцето, брашното, изварата, захарта и солта. Разпенвате содата с малко оцет и веднага добавяте в сместа. Отново разбърквате. С мокри ръце оформяте плоски кръгли дискове с дебелина около 1 см. Овалвате сиренките в брашно и ги запържвате от двете страни в нагорещено олио до добиването на златиста коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.