Добре дошли Приятели!
Черен пипер:
Това е зеленият плод на растението, сушен на слънце. Кожата му се набръчква и става черна. Той притежава интензивен остър и леко лютив вкус и се използва практически във всички ястия без десерти и сладкиши.
Употребява се като смлян, така и на зърна. Най-добре е да се смила непосредствено преди подправяне на ястието. Смленият пипер, предлаган в опаковки, е с много по-нисък аромат от прясно смления. Оптималната доза е 5-6 зърна в ястие за 5 порции или 1-2 щипки смлян. Любителите на пикантните ястия не бива да подлютяват ястията си с черен пипер, защото в големи количества е вреден за черния дроб. Много по-подходящо е гозбите да се подправят с лют червен пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар