Добре дошли Приятели!
Пилешки дробчета по селски:
700 г пилешки дробчета, 2 глави кромид лук, 3 домата, 3-4 червени чушки, 2 с л зехтин
1 1/2 с л краве масло, сол, магданоз, брашно, прясно мляко.
1 1/2 с л краве масло, сол, магданоз, брашно, прясно мляко.
Пилешките дробчета се почистват, измиват се и се изкисват в прясно мляко 1-2 часа. Изцеждат се хубаво и се подсушават с кухненско руло. Пилешките дробчета се панират в брашно, като се изтърсват от излишното брашно. Изпържват се на 2-3 пъти в сгорещената мазнина. Изваждат се, посоляват се и се оставят върху кухненско руло да се отцедят. След което се поставят в съд с капак. В същият тиган (при необходимост се прибавя мазнина) се изпържва до златист цвят почистеният и нарязан на полумесеци лук. Прибавят се почистените и нарязани на дребно домати и чушки. Сместа се задушава на умерен огън, до изпарение на течността и омекването на зеленчуците.
Порциите се поднасят, като в средата се поставят дробчетата, които се заобикалят със зеленчуковата смес. По желание ястието се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар