Добре дошли Приятели!
Пиле с прясно зеле:
1 пиле около 1,2 кг., 1 зелка около 2 кг., 2 с.л. олио,
5-6 домата или 3 с.л доматено пюре, 1 връзка магданоз,
10-12 зърна черен пипер, червен пипер, сол на вкус.
5-6 домата или 3 с.л доматено пюре, 1 връзка магданоз,
10-12 зърна черен пипер, червен пипер, сол на вкус.
Пилето се изчиства, измива и нарязва на порции. Зелето се изчиства, измива и се отстраняват от него твърдите части, а останалото се нарязва на ивици. В дълбока тенджера се слага половината зеле, върху него пилешките парчета, а отгоре останалото зеле. Овкусява се и се слагат настърганите на едро ренде домати, олиото и 2 ч.ч. вода. Слагат се зърната черен пипер и се вари около един час. Ако е необходимо, се долива още вода. Когато е готово, яденето се наръсва със ситно нарязания магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар