Добре дошли Приятели!
Пилешки шишчета “Якитори” - Япония:
1 кг. бяло пилешко месо, 100 + 200 мл. соев сос, 200 мл. водка,
100 г. кромид лук, 50 мл. сладко десертно вино, 15 г. лют червен пипер.
100 г. кромид лук, 50 мл. сладко десертно вино, 15 г. лют червен пипер.
Месото се нарязва на едри парчета. Приготвя се марината от 100 мл. соев сос, водката, нарязаният на ситно лук и десертното вино. В тази смес се маринова месото в продължение на 1 – 2 часа, след това се набожда на шишчета, които се изпичат на скара. Готовите шишчета се поръсват с червения пипер и се заливат с останалите 200 мл. подгрят соев сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар