Добре дошли Приятели!
Чили кон карне(Мексико):
400 г. телешко месо, 400 г. телешка кайма, 80 г. сварен боб, 80 г. царевица, 80 г. чушки, 300 г. кетчуп, 40 г. кромид, 100 мл. олио, 200 г. тесто за пица;
За украсата:
1 люта чушка, 2 моркова, 3 - 4 листа маруля.
За украсата:
1 люта чушка, 2 моркова, 3 - 4 листа маруля.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва. Добавят се месото и каймата, чушките, царевицата и бобът. Слага се кетчупът и ястието се оставя да се сгъсти на котлона. Тестото за пица се разточва и се полага върху външната страна на голям черпак. Изпържва се във фритюрник. В получилата се кошничка се изсипва месната смес. Върху нея се забожда лютата чушка. Отстрани се украсява с настъргани моркови и ситно нарязана маруля.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар