Добре дошли Приятели!
Искендер кебап:
4 арабски питки, 1 с. л. зехтин, 2 пилешки(телешки, агнешки) пържоли, нарязани на хапки, 1 глава кромид, нарязана, 1 скилидка чесън, смачкана, около 300 г. доматено пюре, сол, черен пипер и смлян кимион на вкус, 100 г масло, загрято, да има балончета, 1 ч ч кисело мляко, джоджен, мента или магданоз.
Загрейте питите, нарежете ги на парчета като хапки и оставете на топло.
Загрейте зехтина в тенджерка на средна топлина, добавете и разбъркайте пилешкото(телешкото, агнешкото) месо, лука и чесъна и гответе докато течността от пилешкото стане бистра. Разбъркайте и доматеното пюре. Овкусете с кимион, сол и пипер, гответе още 10 мин.
Сложете парчета пита в чиния за сервиране, напръскайте с разтопеното масло, отгоре пилешка смес. Гарнирайте с кисело мляко и джоджен, мента или магданоз.
Загрейте зехтина в тенджерка на средна топлина, добавете и разбъркайте пилешкото(телешкото, агнешкото) месо, лука и чесъна и гответе докато течността от пилешкото стане бистра. Разбъркайте и доматеното пюре. Овкусете с кимион, сол и пипер, гответе още 10 мин.
Сложете парчета пита в чиния за сервиране, напръскайте с разтопеното масло, отгоре пилешка смес. Гарнирайте с кисело мляко и джоджен, мента или магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар