Добре дошли Приятели!
Маточина:
Още старите гърци и римляни използвали листата на маточината заради приятния им и свеж мирис на лимонова кора. Тя се среща в цялата ни страна и е част от състава на много успокоителни билкови чайове.
Помага при безсъние, невроза, високо кръвно налягане, при нервен стомах. В кулинарията се използва за ароматизиране на салати, на по-тлъсти месни и рибни гозби, на ястия с гъби, които са по-трудно смилаеми. С маточина се ароматизират болета, ликьори, понякога и сладка.
Не бива да се смесва със силни подправки като мента, индийско орехче, джинджифил.
Не бива да се смесва със силни подправки като мента, индийско орехче, джинджифил.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар