Добре дошли Приятели!
Бахар:
Тази подправка е позната у нас още като пиментови зърна или аптечна пимента. Родината й е Мексико, а на ацтеките дължим щастливото хрумване да слагат бахар в гозбите. Испанци те го пренасят в Европа през XVI век. Бахарът е изсушеният плод на тропическо дърво. Ароматът му сякаш съчетава в едно миризмите на карамфила, канелата и индийското орехче. Лютив е. Две-три зърна са предостатъчни да подправят 4 порции. Добре ароматизира супи, рибни и месни ястия, маринати за дивеч, риби и говеждо месо. Добър консервант е за туршии и колбаси. Участва в приготвянето на разни видове къри. Добре се комбинира с черен пи пер, целина, лук, дафинов лист, чесън. карамфил. Може да се добави в съвсем малки количества в тестото за меденки.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар