Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Тиквички с ориз:


2 бр. тиквички2 глави лук, сол, черен пипер, олио, 300 г. ориз.

Тиквичките се измиват и нарязват на кубчета. Ориза се почиства и измива. Лука се нарязва и запържва (задушава), към него се прибавя и ориза, солта черния пипер. Като се запържат (задушат) се изсипват в подходяща тавичка. Отгоре се разстилат нарязаните тиквички. Слага се вода, според обема на ориза на 1 ч.ч. ориз - 4 ч.ч. вода. Овкусяваме на сол. Печем на умерена фурна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.