Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Великденска салата:


1 бр. голяма маруля, 1 бр. краставица, 1 връзка репички, 2 стръка пресен лук, 2 стръка пресен чесън, 4 бр. яйца, зехтин, оцет, сол.


Краставиците, лукът, чесънът и репичките се нарязват на кръгчета. Марулята се накъсва. Внимателно се разбъркват всички зеленчуци в голяма купа. Обелените твърдо сварени яйца се нарязват на кръгчета. В отделна чаша се разбъркват оцетът, зехтинът и солта и с тях се полива салатата. Разбърква се добре и върху нея се подреждат яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.