Добре дошли Приятели!
Сос Бешамел:
30- 40 г. краве масло, 2 с.л. брашно, 2 ч.ч. прясно мляко,
2 жълтъка от пресни яйца, 1/2 ч.л. сол.
2 жълтъка от пресни яйца, 1/2 ч.л. сол.
Кравето масло се слага в тиган на включен котлон да се разтопи. Брашното се разтваря в 150 мл. хладка вода да стане на кашица. Отново се разбърква. Когато маслото се разтопи се добавя брашнената кашица и се бърка непрекъснато. За малко тигана се оттегля от огъня. Налива се прясно мляко и съда отново се връща на котлона. Бърка се непрекъснато с дървена лъжица или шпатула. Трябва да се получи гладък и леко гъст сос. След като Бешамелът стане готов се сваля от огъня. Поръсва се сол и се добавят двата жълтъка. Бърка се със лъжицата докато се получи еднородна смес. Бешамелът се използва за поливане на задушени зеленчуци и месо.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар