Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Картофена салата:


500 г. картофи (може и пресни), 2 глави лук (може и пресен лук или праз), олио, сол,
лимонов сок или оцет, магданоз.


Картофите се измиват и се сваряват в гореща подсолена вода. Обелват се и се нарязват на кубчета или 
на филийки. Прибавят се нарязаният лук, солта, олиото и лимоновият сок и се разбърква.
Поръсва се с нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.