Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Салата от зрял фасул с кисело зеле:


200 г. зрял фасул, 1/2 бр. кисела зелка, олио, червен пипер, сол.


Измитият фасул се залива със студена вода и се сварява. Оставя се да изстине и се изцежда от водата. Киселото зеле се нарязва на тънки ивички и се размесва с бобените зърна. Салатата се поръсва с олио и червен пипер. По желание може да се добави и сол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.