Добре дошли Приятели!
Матамбре (Аржентина):
1 голяма говежда флейка, 1/4 чаша черен винен оцет, 1 с.л. счукан чесън,
1/2 ч.л. сушена мащерка, 1 връзка спанак, 2 моркова, обелени и нарязани на 4 по дължина, 2 яйца, твърдо сварени, нарязани на 4 по дължина, 1 средна глава лук,нарязана ситно на кръгове, 2 с.л. магданоз, скълцан на ситно, 1/2 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. сол, 2 с.л. олио,
2-3 ч.ч. телешки бульон.
Поставете месото в тавичка от йенско стъкло. Смесете оцета, чесъна и мащерката. Изсипете марината върху месото и оставете да престои на стайна температура за 1-2 часа. Загрейте фурната до 180 градуса. Измийте спанака под течаща студена вода, отцедете и отрежете стеблата. Нахвърлете листата върху месото. Подредете отгоре морковите в редици, напречно на посоката на долния пласт. Подредете и яйцата между морковите и разпределете лука, след което поръсете с магданоза, червения пипер и солта. Внимателно навийте месото на руло, като забодете с клечки за зъби, ако е нужно и завържете с конец през 2-3 см. Сгрейте олиото в голям тиган. Добавете месото и пържете до златисто от всички страни. Преместете месото в тавичка, добавете бульона, покрийте тавата с алуминиево фолио и печете 1 час.
Когато е готово, поставете месото върху решетка да почине за около 10 минути. С нож махнете конците и нарежете месото на парчета, дебели около 1 см.
Сервирайте в затоплена чиния за сервиране и добавете малко от получения сос.
Когато е готово, поставете месото върху решетка да почине за около 10 минути. С нож махнете конците и нарежете месото на парчета, дебели около 1 см.
Сервирайте в затоплена чиния за сервиране и добавете малко от получения сос.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар