Добре дошли Приятели!
Тиролски кюфтенца:
За кюфтенцата:
500-600гр. мляно месо, 1к.ч. мокри хлебни трохи, 1/2к.ч. ориз, 1к.ч. нарязан лук, 1/2 к.ч. нарязан магданоз, 1 бр. белтък, 1 к.л. сол, чер пипер.
За соса:
1 ч.ч. нарязан пресен лук, 2 с.л. брашно, 1 бр. жълтък, 100 гр. топено сирене,
1 л. вода, дафинов лист, бял пипер, сол.
Омесваме продуктите за кюфтенца. Оформяме като малки кебапчета и оставяме в хладилник да се стегнат за около един час.
Възвираме 1 л. вода с дафинов лист и сол.Пускаме кюфтенцата в нея и оставяме да врат около 30 мин. Изваждаме с решетъчна лъжица и нареждаме в тавичка.Прецеждаме бульона.
Оставяме малко да се охлади и добавяме на струйка към жълтъка.Разбъркваме добре.
Запържваме нарязания лук.Добавяме брашното и оставяме да се запържи докато стане златист.Прибавяме постепенно с бульона при непрекъснато бъркане.Заливаме кюфтенцата. Слагаме нарязаното топено сирене и поръсваме с малко бял пипер.Печем в сгорещена фурна около 30 мин.
Поднася се с варени картофи или ориз.
Възвираме 1 л. вода с дафинов лист и сол.Пускаме кюфтенцата в нея и оставяме да врат около 30 мин. Изваждаме с решетъчна лъжица и нареждаме в тавичка.Прецеждаме бульона.
Оставяме малко да се охлади и добавяме на струйка към жълтъка.Разбъркваме добре.
Запържваме нарязания лук.Добавяме брашното и оставяме да се запържи докато стане златист.Прибавяме постепенно с бульона при непрекъснато бъркане.Заливаме кюфтенцата. Слагаме нарязаното топено сирене и поръсваме с малко бял пипер.Печем в сгорещена фурна около 30 мин.
Поднася се с варени картофи или ориз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар