Добре дошли Приятели!
Лястовиче гнездо:
500 г. кайма, 1 филия бял хляб, 5 яйца, кимион, чубрица, магданоз,
черен пипер, 1 гл. лук.
черен пипер, 1 гл. лук.
В дълбок съд се слага каймата, намокрената и изстискана филия хляб без кората, 1 яйце, малко чубрица, кимион, магданоз и черен пипер. Добавя се и настъргания лук. Всичко се омесва добре и се оставя в хладилника най-малко за 1 час. Каймата се разделя на 4 топки и се поставя в тавичка или в гювече. С лъжица натискаме по средата на всяка топка за да се оформи дупка, която може да побере 1 сурово яйце. Печем на 200 градуса 15-20 минути. Изваждаме от фурната и слагаме суровите яйца (ако дупката е запълнена издълбайте я отново). Печем отново до забулване на яйцата.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар