Добре дошли Приятели!
Пица Капричоза:
2 и 1/4 ч.л. суха мая, 1 и 1/2 ч.ч. топла вода, 4 ч.ч. брашно,
1 и 1/2 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин или олио, 1 с.л. захар, сирене Моцарела,
домати, гъби, артишок (ангинар), шунка, маслини.
От сухата мая, топлата вода, брашното, солта, олиото или зехтина и захарта се замесва тесто. Разточва се с дебелина 1 см. Намазва се със зехтин или олио. Първо се нареждат нарязаните домати, а след това моцарелата, шунката, гъбите, артишокът. Най-накрая се слагат маслините. Пече се в предварително загрята фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар