Добре дошли Приятели!
Агнешка плешка:
500 г. агнешки дреболии, 1 бр. агнешка плешка, 3 връзки зелен лук,
1 ч.ч. ориз, сол, червен пипер, черен пипер, джоджен,
1 връзка магданоз, 150 мл. олио, 125 г. масло.
1 ч.ч. ориз, сол, червен пипер, черен пипер, джоджен,
1 връзка магданоз, 150 мл. олио, 125 г. масло.
Дреболиите се сваряват и се нарязват на дребно. Задушава се в олио зеления лук, добавя се ориза и дреболиите, сол, налива се 2 ч.ч. бульон. След като набъбне ориза се прибавят подправките. Измитата агнешка плешка, с отворен джоб се осолява отвътре. Пълни се с готовата плънка и се зашива с конец. Поставя се в тава и се намазва с разтопеното масло и червен пипер. Налива се 300 мл. от бульона и се покрива с фолио. Пече се на 180 С за около 3 часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар