Добре дошли Приятели!
Пиле по ловджийски:
1 пиле (около 800 г.), олио 100 мл. (1/2 чаена чаша), гъби (печурки) 3-4 бр., лук 100 г. (2 глави), бяло вино 200 мл. (1 чаена чаша), доматено пюре 20 г. (1 супена лъжица), наденица 150 г., червен пипер 5 г. (1 чаена лъжичка), черен пипер, сол.
Пилето се нарязва на парчета и се задушава в мазнината до зачервяване, след което се изважда. В същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук, а след това - гъбите, нарязани на ивички. Прибавят се червеният пипер, 1 ч.ч. топла вода, виното, доматеното пюре, размито в студена вода, и черният пипер. Сосът се посолява на вкус и се вари около 20 минути, след което се прибавя пилето. Когато омекне месото, се прибавя наденицата, нарязана на малки колелца. След няколко минути ястието се сваля от огъня.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар