Добре дошли Приятели!
Болярски сарми:
Птиче месо - 1 кг., кисело зеле - 1 зелка, прясна сланина - 100 гр.,
лук - 100 гр., олио - 60 мл., червен пипер, чер пипер, чесън.
лук - 100 гр., олио - 60 мл., червен пипер, чер пипер, чесън.
Месото от птицата се обезкостява и реже на порции, а сланината на кубчета. В мазнината се задушават порциите месо, докато почервенеят. Изваждат се и в нея се задушава ситно нарязания лук, след това и сърцевината на киселата зелка, нарязана много ситно. Прибавят се скилидки чесън, черния и червен пипер. Зелето, омекнало от задушаването се разстила на дъното на тенджерата, а върху него се подреждат на редове сърмите, приготвени с плънка от парче запържено месо и парче сланина, докато съдът се напълни до 2/3 от обема си. Отгоре сърмите се притискат с чиния, заливат се със зелев сок (да не е много солен) и се варят на тих огън, докато останат на мазнина. Сервират се по 2-3 в средата на чиния, оградени със задушено зеле.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар