Добре дошли Приятели!
Чомлек:
телешки джолан - 4 килограма, картофи - 1 кг., кромид лук - 300 гр.,
чесън - 15 скилидки, моркови - 3-4 моркова, печурки - 500 гр., вино - 600 мл., дафинов лист - 2-3 листа, черен пипер - 20 зърна, червен пипер - 1 с.л., люти чушки -2-3 броя, бахар - 5-6 зърна, сол на вкус.
чесън - 15 скилидки, моркови - 3-4 моркова, печурки - 500 гр., вино - 600 мл., дафинов лист - 2-3 листа, черен пипер - 20 зърна, червен пипер - 1 с.л., люти чушки -2-3 броя, бахар - 5-6 зърна, сол на вкус.
Джоланът се измива и накисва в студена вода за 1 час. Поставя се в голям глинен съд, добавят се обелените картофи, обеления лук, гъбите, морковите, като всички продукти се слагат цели или нарязани на много едри парчета. Добавят се подправките и виното. Поставя се капакът на глинения съд и се запечатва с тесто от малко брашно и вода. Пече се във фурната 1 час на 200 градуса, а след това поне още 3 часа на бавен огън.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар