Добре дошли Приятели!
Домашна лютеница:
5 кг. червени чушки (капии)4,5 кг. домати, 1,5 кг. картофи,
1 кг. моркови, 600 г. лук, 200 г. чесън, 60 г. червени люти чушки,
1,2 л. олио, 80 г. сол.
1 кг. моркови, 600 г. лук, 200 г. чесън, 60 г. червени люти чушки,
1,2 л. олио, 80 г. сол.
Капиите се почистват от семената, бланшират се за 2-3 минути във вряща вода и веднага се охлаждат със студена вода, смилат се с месомелачка. Доматите се обелват и настъргват на ренде. Картофите се сваряват, обелват се и се смилат в месомелачка. Морковите се бланшират 3-4 минути в кипяща вода и веднага се охлаждат, смилат се в месомелачка и леко се запържват. Лукът се смила и леко се запържва. Чесънът и магданозът се нарязват на ситно. Смлените домати се поставят в тава и се сгъстяват на огъня при непрекъснато бъркане, докато намалят обема си с 2/3. Към тях се прибавят останалите продукти. Сместа се разбърква добре. Загрява се до кипене и е готова. Горещата смес се пълни в предварително затоплени буркани, които се стерилизират в продължение на 40 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар