Добре дошли Приятели!
Арменски сладки:
1 ч.ч. олио, 1 ч.ч. вода, 1 малка щипка сол, 3 ч.ч. брашно, 1 ч.л. сода,
200 г орехови ядки, 150 г локум
За овалване:
150 г пудра захар, ванилия.
200 г орехови ядки, 150 г локум
За овалване:
150 г пудра захар, ванилия.
Водата и олиото се слагат да заврат. След това се прибавят содата и солта и сместа се отмества от котлона. Прибавя се брашното наведнъж и се бърка с дървена лъжица. Получава се топка тесто, която се оставя да се охлади. Взимат се топчета тесто и се разстилат леко на дланта. В средата се поставя парченце локум и орехче и се оформя топче. Сладките се подреждат в тава, застлана с хартия за печене и се пекат на 180 С, докато се зачервят. Изваждат се от фурната и още горещи се овалват в пудрата захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар