Добре дошли Приятели!
Торта Гараш:
250 г. краве масло или маргарин, 1 и 1/2 ч.ч. пудра захар, 2 с.л. брашно,
6 яйца, 2 ванилии, 3 с.л. какао, 2 и 1/2 ч.ч. счукани орехи,
150 г. шоколад за глазиране.
6 яйца, 2 ванилии, 3 с.л. какао, 2 и 1/2 ч.ч. счукани орехи,
150 г. шоколад за глазиране.
Маслото се разбива със захарта. Прибавят се жълтъците, ароматите и какаото. От сместа се отделя 1 ч.ч. от крема. Към останалата се прибавят брашното, белтъците, разбити отделно на сняг, и орехите. Изпича се на блат в загрята до 150 градуса фурна. Като изстине, се разрязва на две и се намазва с крема отвътре и отвън. Шоколадът се разтапя на водна баня и тортата се глазира с него. По желание се поръсва със счукани орехи или шоколадови пръчици.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар